AKUPUNKTIO

Koulutus

Olen valmistunut v. 2006 kiinalaisen lääketieteen terapeutiksi. Koulutus oli 3-vuotinen (440 h). Lisäksi olen suorittanut 2-vuotisen "Parantavat kädet" -kurssin, joka on syventävä koulutus.  Valmistuin siitä 4.3.2018.
Koulu: Osuuskunta Suomen Taolainen Nei Jing koulu, Hki
Olen käyttänyt akupunktiota yhtenä hoitomuotona jo 11 vuotta.
Kuulun jäsenenä Terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin, (Terveydenhuollon Oikeusturvakeskus) vuodesta 1999.

Historiaa

Akupunktio hoitomuotona tulee kiinalaisen lääketieteen filosofiasta ja tutkimuksista. Sillä on parannettu ihmisiä Kiinassa vähintään 3500 vuotta. Idän kauppateitä pitkin akupunktio saapui Eurooppaan 1600-luvun lopulla. Varsinainen leviäminen länsimaailmaan tapahtui vuonna 1972, jolloin myös Suomen Lääkäreiden Akupunktioyhdistys perustettiin.  Suomessakin siis akupunktio on täydentänyt lääketiedettä jo yli 40 vuotta.
Akupunktioneulat valmistettiin ennen kivestä, luusta, kalanruodosta ja bambusta.  Metallien yleistyttyä pronssiset, hopeiset ja kultaiset neulat korvasivat aiemmin käytetyt.  Nykyisin neulat valmistetaan ruostumattomasta teräksestä.

Teorioista käytännöiksi

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan ihminen on fyysinen, psykkinen ja energeettinen kokonaisuus ja sairaudet ovat energia- ja nestekierron häiriöitä. Kehossa on meridiaaneja eli energiakanavia ja akupisteiden avulla neuloilla, moxapuikolla ( pistettä kuumentamalla)  tai  hieromalla pistettä, niihin voidaan vaikuttaa. Siis tasapainosta on kysymys ja sairaus voi alkaa parantua.

Oma keho hoitaa

Akupunktio käynnistää elimistön oman kivunlievitys- ja parantumisprosessin. Säätelyhormonia vapautuu, lisämunuaiskuori aktivoituu, endorfiini ja oksitosiini lisääntyy elimistössä ja verenkierto lisääntyy sekä paikallisesti että yleisesti. Akupunktio aktivoi myös elimistön immuunijärjestelmää.

Tieteellistä näyttöä

Akupunktiossa on eri tutkimuksissa kerätty tieteellistä näyttöä  mm. migreenin, niskakipujen, jännityspäänsäryn, nivelrikon ja selkäkipujen ( esim. iskias) hoidossa.  Akupunktio on virallisesti hyväksytty hoitomuoto, jonka Suomeen toivat lääkärit.

Nykytilanne

Akupunktiohoito on hyvin suosittua, varsinkin kun hoitojen on todettu auttavan monissa sellaisissa vaivoissa, joihin muut menetelmät eivät ole tehonneet. Yleensä akupunktiohoidon jälkeen mieliala ja hyvinvointi lisääntyy. Hoitotyössä tehdään koko ajan tutkimusta, joka auttaa kehittämään hoitoja täsmällisiksi.

Yksinkertaista ja turvallista

Jos tunnet akupunktion omaksesi, tervetuloa luokseni. Varaat ajan ja hoidon alussa haastattelen Sinua, minkä perusteella määrittelen hoitoon liittyvät toimenpiteet.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT !